zaterdag 15 juni 2013

Brownies (inclusief recept)

Ik ben zo gek op Brownies!!
En ze zijn zo gemakkelijk om te maken.

Eigenlijk is het gewoon een hele kleffe chocoladecake gevuld met walnoten, en allerlei andere lekkere smaakmakers.
Hier is mijn recept voor een Brownie bakblik vol

Ingredienten
* 200 gram zelfrijzend bakmeel
* 200 gram bruine basterdsuiker
* 250 gram roomboter
* 50 gram honing
* 4 eieren
* 2 eetlepels cacao poeder
* 100 gram pure chocolade
* 50 gram walnoten zonder schaal en grof gehakt (tip: bewaar een paar hele walnoten ter decoratie)
* 50 gram witte chocoladedruppel, of grof gehakte witte chocolade
* snufje zout
* flinke scheut rum
* Brownie bakblik
* Bakpapier
* Beetje boter om in te vetten (bijvoorbeeld vloeibare boter)

werkwijze
* Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius
* Vet het bakblik in en leg het bakpapiertje onderin het bakblik en zorg dat je genoeg papier boven het bakblik heb (soort vleugels)
* Smelt de pure chocolade Au bain Marie
* Klop de roomboter romig en zacht met de mixer (het helpt om je kom in heet water te zetten en er uit te halen als de boter mooi romig en zacht is geklopt)
* Doe hier de suiker, honing, cacaopoeder en het zout bij en mix het nog goed door, tot de massa een mooi geheel is
* Mix de eieren er één voor één goed door (gebruik een kopje om het ei eerst in te doen, heb je er een rot ei bij zitten, hoef je niet meteen je hele mix weg te gooien...en geloof me....ik heb het al een keer meegemaakt!)
* Mix de massa nog ca. 5 minuten goed door
* Voeg in delen het zelfrijzende bakmeel toe en mix deze voorzichtig door het beslag
* Doe uiteindelijk de flinke scheut rum bij het geheel (hmmmm....het begint al lekker te ruiken)
* Stop met mixen en spatel de gesmolten pure chocolade door het beslag
* Spatel de grof gehakte walnoten door het beslag
* Spatel nu snel de witte chocoladedruppel (of grof gehakt) door het beslag
* Doe het beslag in het bakblik
* Bak de Brownie gaar in ca. 35 minuten
* Controleer de baktijd met een breinaald, is de naald niet droog verleng de baktijd dan met 5 minuten per keer.
* Laat de Brownie 5 minuten in het blik afkoelen en haal het er dan uit en laat verder afkoelen op bijvoorbeeld een taartrooster.

Snoep smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen