vrijdag 18 augustus 2017

Kokosmakronen (inclusief recept)

Ik ben een fan van bakken en koken, maar als ik mocht kiezen dan staat bakken toch bovenaan.
Zo kijk ik graag "Heel Holland Bakt" en nog liever naar "The Great Britisch Bake Off
In de laatste serie komen zo ontzettend veel mooie creaties voor en, sorry dat ik het zeg, het niveau lijkt een stuk hoger te liggen dan in Nederland. Misschien komt het wel doordat de baktraditie in Engeland veel rijker is dan hier....maar dat is een idee.

Naast deze programma's kijken vind ik het ook heerlijk om in bakboeken te lezen en vooral plaatjes te kijken. Ik geniet er enorm van en daarom ben ik waarschijnlijk zo'n grote fan van Pinterest....een walhalla voor plaatjes kijken ;-)

Zo kwam ik onlangs dit simpele recept tegen en ik ben aan het bakken geslagen.
Het is heel simpel en het resultaat is superlekker, en nog niet eens zo ongezond ook.


Makronen vóór het afbakken

Ingrediënten voor ca. 14 stuks:
120 gram gemalen kokos
80 gram kokosbloesemsuiker (of palmsuiker, ik koop dit bij de Jumbo Supermarkt. Dit staat in de buurt van de glutenvrije producten etc.)
1 ei
snufje zout
theelepel bakpoeder

Extra:
Bakpapier op bakplaat

Oven 180 graden Celcius 
Baktijd 10 - 15 minuten

* Verwarm de over voor
* Meng ei en suiker in een kom met de garde (ik doe het niet met een handmixer ofzo, gewoon met een handgarde)
* Voeg kokos, zout en bakpoeder toe
* Maak kleine bolletjes en druk die aan op de met bakpapier bekleedde bakplaat
* Plaats in het midden van de over en bak in 10 tot 15 minuten mooi goud bruin
* Laat de kokosmakronen afkoelen op een taartrooster 
* Klaar!!

Het eindresultaat


1 opmerking:

  1. leuk recept, maar kokosbloesemsuiker, wat is dat en waar heb jij dat gekocht?

    BeantwoordenVerwijderen